Enchanted with Elegance 

Отваряме през Май

СъвременноЛечение

Високотехнологични съвременни уреди и лечебни процедури. Методи, проверени от практиката.

Модерни Терапии...

Текар терапия

вижте още

Ергон терапия

вижте още

Авангардна ултразвукова терапия

вижте още

Високоинтензивна магнитотерапия

вижте още

Лазерна MLS терапия

вижте още

Гуна терапия

GUNA – терапия е локална колагенова терапия, която ефективно, физиологично и без нежелани реакции укрепва колагеновата решетка и по този начин повлиява или премахва болката и възстановява движенията.

GUNA MD е медицински продукт на базата на колаген, създаден да забавя физиологичната дегенерация на ставите и тъканите, както и да противодейства на всякакви увреждания, причинени от стареене, неправилна стойка, съпътстващи хронични заболявания, травми и екзогенни нокси.

Флаконите колаген /GUNA MD/ се прилагат посредством:

 • физиотерапевтичен апарат, който използва резонансна магнитофореза, даваща възможност за голяма дълбочина на проникване в тъкани и стави и висок процент на абсорбция на препарата.
 • инжекционно приложение– локално подкожно, локално мускулно,околоставно и вътреставно.

Текар терапия

С този апарат на пациента се прилага ток с висока честота, който прониква в тъканите почти без разсейване и генерира топлина в избрания регион.

За разлика от нискочестотните токове ТЕКАР прониква през кожата и тъканите без загуба на енергия. По този начин енергията се предава само на желаната тъкан в дълбочина и се превръща в топлина.

Приложение: Апарата се използва за болкоуспокояване, отпускане на мускулите и подобрение на кръвообращението.

Ергон терапия

ЕРГОН техниката е разработена след години проучвания, клинично прилагане и обратна връзка от пациенти, на които е прилагана.
Това е комбинация от статична и динамична манипулация на меките тъкани със специализирано клинично оборудване /Еgron tools/. Въздейства ефективно върху миофасциални ограничения и увреждания. Техниката носи името от гръцката дума Ergon, която означава „продукт на човешката дейност“. бил той ръчен, умствен, научен или артистичен труд.

Основното, върху което въздейства техниката е съединителната тъкан на човешкото тяло (фасция). Фасцията е изградена основно от колаген, разполага се под кожета и има стабилизираща и свързваща функция, също така разделя мускулите от останалите вътрешни органи. Тя е мрежа от съединителна тъкан, обвиваща почти всичко в нашия организъм. Има няколко вида фасция: повърхностна, дълбока и органза (париетална).

Въздействие на Ергон техниката:

 • Освобождава връзките между свързващите тъкани;
 • Стимулира анаболните (изграждащи) процеси в съединителната тъкан;
 • Стимулира образуването на колаген;
 • Възстановява еластичността на съединителната и мускулната тъкан;
 • Повишава температурата на кожата;
 • Възобновява рефлексите на мускулите при наличие на грешни модели;
 • Подобрява миотатичния рефлекс и нервномускулния контрол;
 • Намалява напрежението в една или повече стави;
 • По-добро оздравяване чрез увеличаване на циркулацията на кръв към и във обработваната зона;
 • Подобрява лимфния дренаж и устойчивост на вените;
 • Увеличава клетъчната регенерация и активност;
 • Намалява болката и мускулния спазъм;
 • Съхранява биомеханичната функция на ставите чрез намаляване на фасциалните ограничения.

Авангардна ултразвукова терапия

Ултразвуковата терапия е основна физикална модалност, използваща вълни с много висока честота/над 800 КНг/, които проникват в тъканите. Приложени в правилните терапевтични дози те предизвикват редица благоприятни физиологични ефекти. Въздействието им върху организма е многостранно: механично, термично, физико-химично, нервно-рефлекторно и бактерицидно.

На тези въздействия се базира и терапевтичния ефект на ултразвука: фибринолитичен, противовъзпалителен, аналгетичен, нормализиращ съдовия тонус, стимулиращ регенерацията на тъканите и калусообразуването, хиперемизиращ, подобряващ обмяната на веществата, антиалергичен и бактерициден.

Наистина уникалната Hands free sono ВТL разработка предлага всички тези въздействия на конвенционалния лечебен ултразвук,без необходимост от извършването на процедурата от терапевт, което елиминира и риска от човешка грешка Вградената технология „Rotary Field” осигурява бърза, ефективна и комфортна терапия.

Високоинтензивна магнитотерапия

Super Inductive system е революционна технология за лечение на остри и хронични болкови състояния, засягащи опорно-двигателния апарат и нервната система.

Лечебните ефекти на апарата се постигат чрез генериране на електромагнитно поле с висок интензитет, което се предава на човешкото тяло посредством специален апликатор /индуктор/. Електромагнитната енергия възбужда невроните в третираната зона и след каскада от био-електро-химични реакции се постига последователност на мускулно съкращение/контракция/ и мускулно отпускане/релаксация/.

Благодарение на този, многократно повтарящ се,процес се стига до силно обезболяващ ефект. Освен това отчетливо се наблюдава резултат върху мобилизация на ставите, миостимулация, релаксацияна мускули и заздравяване на фрактури.

Лазерна MLS терапия

Терапевтичният ефект при този вид лазер /Multiwave Locked System/ се базира на много по-съвършена технология, в сравнение с този при диодните лазери. В момента нито един апарат, освен този в сегмента, не е в състояние да генерира едновременно и за кратък срок мощен
противовъзпалителен, противооточен и обезболяващ ефект. Това се постига посредством два вида лъчение - с импулсно и непрекъснато действие, взаимно потенцииращи действието си. Така MLS терапията се явява отлично средство за лечение на множество заболявания:

 • травми на скелетно-мускулната система/разтежения,дисторзии,…./;
 • дегенеративни ставни или нервно-мускулни заболявания;
 • болка с различен произход;
 • отоци след влошено лимфо- и кръвообръщение;
 • различни увреждания на меките тъкани вкл. неинфекциозни възпаления.

Павел Баня, email: medcenter@knyazpavel.com

Запитване

Ако се интересувате от възможностите за различни видове терапии, моля задайте Вашите въпроси във формата по-долу.

  (В полето за терапии можете да селектирате повече от една стойност)  Имате нужда да изберете терапия? Свържете се с нас.

  ЩЕ НАПРАВИМ ВСИЧКоза да бъдете специален!
  crosstext-align-left