Enchanted with Elegance 

Отваряме през Май

Медицински ЦентърБалнеолечение

Бихме искали да предложим на вниманието на пациентите, посещаващи Гранд Хотел Княз Павел някои особености на курорта и в частност на хотела. Основният предмет на дейност тук е балнеолечението. 

Балнеолечението предполага продължителен период на повлияване. В полза на пациентите цените на лечебните процедури са сведени до минимум. Тази е причината да не предпочитаме предлагане на точно определени пакети от процедури, а да предложим един минимум от три, в рамките на който също можем да варираме с максимално разнообразие и доказана полза.

Ние разполагаме с един изключително висок клас процедури, които са технологично авангардни и с тяхна помощ поставяме на максимално високо и качествено ново ниво лечебния процес. Собствениците и ръководството на Гранд Хотел Княз Павел Ви благодарят за търпението да се запознаете с мнението им. Уверяваме Ви, че споделянето на тези думи е продиктувано единствено от желанието им лечението Ви да е максимално полезно и приятно.
д-р Минев

Методи и процедури

Kинезитерапия

Кинезитерапията е доказан и комплексно работещ метод с подчертан възстановителен ефект.

Преформирани фактори

Електролечението е сравнително нов метод физикална терапия, която използва преформирани фактори на външна среда с лечебна и профилактична цел.

Водолечение

Състава на минералната вода в гр. Павел баня предразполага лечението и възстановяването на тялото от травми и заболявания на опорно двигателната система.

Топлолечение

Термотерапия, или топлолечение, се нарича затоплянето на тялото или части от него с лечебно-профилактична и рехабилитационна цел.

Медицински ЦентърПроцедури

Бихме искали да предложим на вниманието на пациентите, посещаващи Гранд Хотел Княз Павел някои особености на курорта и в частност на хотела. Основният предмет на дейност тук е балнеолечението.

ПроцедураЦена
Лекарски преглед50 лв.
Лекарски преглед при пациенти, настанени за лечение45 лв.
Лекарска консултация30 лв.
ПЛФК - групова10 лв.
ПЛФК - индивидуална25 лв.
МПЛФК - индивидуална с рехабилитатор в басейн40 лв.
Вана с минерална вода12 лв.
Подводен масаж /ПСМ/24 лв.
Перлена вана14 лв.
Хидрогалванична вана /ХГВ/24 лв.
Хидромагнитотерапия /магнетроник/20 лв.
Подводна екстензия18 лв.
ВВВ /въздушно-вихрова вана/20 лв.
ВВВ за долни крайници /частична/16 лв.
4 камерна ХГВ18 лв.
ПроцедураЦена
Интерферентен ток /ИФТ/15 лв.
Ултразвук /УЗ/18 лв.
Магнитотерапия /МИП/15 лв.
Вакуум масаж + преформиран фактор18 лв.
TENS импулси18 лв.
УВЧ14 лв.
Д'Арсонвал15 лв.
Солукс15 лв.
Електростимулация15 лв.
Инхалации10 лв.
Парафинолечение12 лв.
Калолечение12 лв.
Луголечение12 лв.
ЛФК - групова15 лв.
ЛФК - индивидуална20 лв.
ПроцедураЦена
Суха шийна екстензия18 лв.
Суха шийна екстензия с 5 мин. Масаж20 лв.
Суха шийна екстензия с подготвителен текар20 лв.
Клетка на Роше15 лв.
Суха екстензия по Перл18 лв.
Механотерапия10 лв.
Артромот за долен или горен крайник15 лв.
Масаж - частичен45 лв.
Масаж - цялостен65 лв.
Ергон терапия45 лв.
Лимфен дренаж15 лв.
Апаратна криотерапия10 лв.
Текар Терапия34 лв.
Гунафореза45 лв.
Гуна козметика69 лв.
Гуна инжекцион45 лв.
Лазер терапия MLS32 лв.
Високоинтензивна магнитотерапия50 лв.

Кинезитерапия

Кинезитерапията е доказан и комплексно работещ метод с подчертан възстановителен ефект. Цялостно преведена „кинезитерапия“ – означава лечение чрез движение. В нея се съчетават познания от медицината, педагогиката, анатомията, физиологията, биохимията с цел подобряване и поддържане на здравословното състояние на пациента. Тя прилага целенасочено и методологически правилно физическите упражнения и други средства с цел превенция или лечение на съществуващата патология. Това е единствения активен метод на лечение, при който болният участва пълноценно в оздравителния процес, като изпълнява различни видове дейности наложени от кинезитерапевта.

Прилагането на кинезитерапията, може да бъде при различни състояния или по време на отделни стадии на заболявания, а също и при профилактика. Резултатите при пациенти подложени на лечение с кинезитерапия, са отлични още в първите месеци, поради факта, че тя подсилва мускулатурата, облекчава болката, отстранява ставни дисфункции, стимулира регенерацията на тъканите, предотвратява усложнения след продължително обездвижване, повишава съпротивителните сили на организма и благоприятно въздействие върху сърдечно-съдовата система. При всеки пациент се работи индивидуално спрямо неговите изисквания за краен резултат от лечението и представите му за възстановяване.

Преформирани фактори

Електролечението е сравнително нов метод физикална терапия, която използва преформирани фактори на външна среда с лечебна и профилактична цел.

Сектор Физиотерапия в Гранд Хотел Княз Павел е оборудван с модерни и полифункционални апарати, включващи цялата гама на ниско- и средночистотни токове, както и високотехнологична апаратура.

Класическата физиотерапия включва:

 • Интерферентни токове
 • Вакуум масаж
 • Ултразвук
 • Магнитотерапия
 • TENS импулси
 • Инфраред лампа
 • Д‘Арсонвал
 • Лазер терапия MLS
 • Guna – фореза
 • Инхалатор
 • УВЧ

Водолечение

Минералните води в България са с различно съдържание, в Павел баня минералната вода се характеризира със слаба минерализация, респективно ниско количество сухо вещество на литър и хипертермалност. Тя е най-общо, хидрокарбонатна, мета- силициева, радонова и флуорна.

Тези характеристики я правят подходяща за лечение на редица заболявания. В Гранд Хотел Княз Павел може да откриете съчетание на традиционните за града методики и модерни апаратури. Специалистите ни от сектор Водолечение ще се погрижат за Вашето здраве и успешен лечебен курс.

Минералната вода може да се използва както за външно приложение (чрез бани, вани. Душове) при хидротерапията и водолечението, така и за инхалации или промивки при заболявания на носоглътката и горните дихателни пътища.

Топлолечение

Термотерапия, или топлолечение, се нарича затоплянето на тялото или части от него с лечебно-профилактична и рехабилитационна цел. В Гранд Хотел Княз Павел Ви предлагаме три вида топлолечение:

 • Парафинолечение
 • Луголечение
 • Калолечение

Счита се, че термотерапията действа противовъзпалително, регенеративно, антиспастично и съдоразширяващо; подобрява трофиката (клетъчното хранене) и метаболизма. Традиционните топловъздушни бани влияят положително на тонуса на вегетативната нервна система, имат общо релаксиращо действие, подобряват имунитета.

Топлолечение се прилага главно при хронични възпалителни процеси с различна локализация (освен когато са в период на обостряне), последствия от заболявания и травми на опорно-двигателната и на периферната нервна система

crosstext-align-left