Enchanted with Elegance 

Отваряме през Май

За регионаПавел Баня

Павел Баня е разположена в средата на Розовата долина – между Казанлък и Карлово. Градът е до Стара планина и едновреммено с това и в полите на средна гора. Павел баня е с удобна локация спрямо всички райони на страната. Градът е балнео лечебен курорт с традиции. Разкриването на минералните води започва в началото на двайсти век. От едемдесетте години се развива спектъра от процедури с минералната вода. Днес курортът множество лечебни процедури минералната вода в областта от болести на опорно-двигателния апарат. От 1978 г. Павел баня е град и административен център на едноимената община.

Княз Павел Гранд ХотелЛокация

Павел БаняМястото на спомените

Павел Баня е малък курортен град разположен в Централна България . Намира се в сърцето на Розовата Долина между Стара планина и Средна Гора . Павел Баня е курорт от национално значение поради наличието на минерални води.

Павел баня отстои на:

  • 192км от столицата София
  • 80км от Пловдив,
  • 60км от Стара Загора
  • 25км от Казанлък

Средната надморска височина на гр. Павел баня е 828 м.

Община Павел баня попада в климатичния район на Източните задбалкански полета, на европейско континенталната климатична област в България.В района духат умерени ветрове. Преобладава северният. Средногодишната температура на въздуха е около 10,8 градуса при средна температура през януари около минус 1 градус, а през юли около 22 градуса. Лятото е доста топло, освежавано от планинско долинния вятър, водната маса на близкия язовир “Копринка” и залесените склонове на Средна гора.

crosstext-align-left